Готвенето е в ход...

За нас

Начало на страницата
about-us
Научете повече за нас

Представяме Ви нашата история, постижения, цели и екип, с което се надяваме да изградим още по-добра връзка и да научите повече за нас.
За повече информация може да се свържете с нас посредством каналите за комуникация описани в контактната страница.

История

Кои сме ние?

„ПЛАНТАКРАЦИЯ“ ( „PLANTACRACIA“ ) е проект базиран на 20 г. професионален опит и знания в сферата на веган кухнята и здравословното хранене. Опитност добита по време на усилена работа и при нужда от постоянна креативност и нестандартен подход. Всичко, което сме научили е плод на метода проба/ грешка, многократно повторение и усъвършенстване на идеите ни, както и четене за свойствата на продуктите, за да получим задоволяващи вкус, текстура и външен вид на ястията.
В един момент решихме, че цялото това знание трябва да достигне до хора, които искат да се развиват професионално и лично, да придобият нови умения и да получат така необходимата им основа, за да разгърнат творческият си потенциал. И при това без да изминават пътят, който ние се наложи да изминем поради липсата на чужд опит, който да използваме.

веган ястия от плантакрация
Постижения

Постижения

Към момента близо 1500 човека са посетили нашите курсове
Били сме в помощ на няколко заведения, които са искали веган опции в менюто си, както и постно обедно меню

- Предоставяне на наши рецепти
- Разработване на работни рецепти по техни идеи
- Обучение на готвачите им

Част от заведенията на които сме помогнали

- Сандвичарника
- Сладкарница „ Joy“
- GREEN BITES

Разработвали сме и рецепти за индустриално производство, като вече има и готов продукт, наличен в търговската мрежа!
Цели

Какви са целите ни?

Постната кухня има дълбоки традиции в нашият бит. Историческите източници показват,че по нашите земи хората са се хранили изцяло на растителна основа ( спазвайки постите ) поне 200 дни годишно. Нещо, което им е носило здраве и дълголетие. Това постепенно се е изгубило ( или поне доста е избледняло ) в близкото минало. Но, може би, сте забелязали, че отново има повишаване на интересът към този тип хранене и стават все по- популярни диетите на растителна основа ( plant based ). Именно затова бихме искали да помогнем на всеки, опитващ се да промени начинът си на живот в тази посока и срещаш трудности с разнообразието в менюто си или търсещ алтернативи на познатите си вкусове.

Считаме също, увеличаването на консумация на растителни, за сметка на животински храни, ще помогне за подобряване на общото здравословно състояние на народа ни, ще намали експлоатацията на животни и ще повлияе положително на Майката Земя.

Доверете се на професионалният ни опит!

плантакрация цели
Екип
dobri bukovski

Добромир Буковски

Професионален готвач

Екип
НИЕ СМЕ С ДЪЛЪГ ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ

Работим професионално тази кухня от 2004 г. Знанията ни са натрупани и изпитани в практиката. Предаваме нашият опит натрупан във веган и вегетариански заведения!

РАБОТИМ В ЕКИП С НУТРИЦИОНИСТ СПЕЦИАЛИЗИРАН В РАСТИТЕЛНОТО ХРАНЕНЕ

Сътрудничим си и работим съвместно с Веселин Станков, нутриционист в „Клиника д-р Емилова“ и създател на проекта https://plant-based.bg/

ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАБОТА И КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ

Поради дългогодишното ни присъствие в сектора на веган и здравословното хранене разполагаме с множество контакти с потенциални работодатели. На разположение сме на всичките ни курсисти желаещи да работят в сферата за препоръки и съдействие за започване на работа. С удоволствие ще ви помогнем!