fbpx

Cooking in progress...

За нас

section-1cae408

НАБЛЯГАМЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО

„ПЛАНТАКРАЦИЯ“ ( „PLANTACRACIA“ ) е проект базиран на над 10 г. професионални опит и знания в сферата на веган кухнята и здравословното хранене. Създаден е с цел споделяне на натрупаната информация с професионалисти и любители. Предлагаме курсове, консултации, изготвяне на менюта за ястия и десерти,  разработване на продукти за производство.

Какво представляват курсовете ни?

Те са на конкретни теми от веган кухнята от областите готварство, пекарство и сладкарство. Акцентът им е по- скоро в представянето и научаването на специфични техники от постната кулинария. Дават и необходимите знания за  направата на базовите продукти като „сирена“, заместители на месо и местни продукти, растителни млека и сметани, безглутенови миксове, заместители на яйца на прах и др. Застъпват също безглутенови и пълнозърнести хлябове и печива, торти  без захар, както и веган версии на класически ястия и десерти.

Предлагат се в два формата:

1.Курсове провеждани на живо – тук работим с малки групи ( 4-5 човека ), за да можем  пълноценно да обърнем внимание на всеки. Целта им е научаване на материята! В различни времеви формати са. Има и кратки ( по 2-3 часа), както и целодневни или двудневни, които предоставят много повече събрани на едно място знания и рецепти. След участието във всеки курс получавате файл с рецептите и писменото описание на технологията.

  1. Видео / онлайн/курсове – тяхното предимство е,че са достъпни за всички, независимо къде се намират. За тези от вас, които живеят в други населени места ви спестяват разходи за път, настаняване, както и време. Избрали сме формат видео уроци ( на запис), защото не ви обвързват с конкретен час на започване и дават много предимства:

Можете да ги гледате в удобно за вас време и колкото пъти искате и да ги връщате колкото пъти е необходимо, за да изпълните рецептата! Не сте притиснати от темпото на групата! Освен това след закупуването на всеки курс имате на разположение един месец да ни задавате въпроси свързани с конкретният кулинарен клас! Освен достъпът до видеата получавате и електронна книжка с рецептите, описание на приготвянето и смимки на отделните стъпки.

Разгледай курсовете ни!

Частни уроци:

Предлагаме и лично обучение по конкретна тема от съществуващите курсове, а можем и да направим обучение ( урок ) по тема зададена от вас!

Изпрати ни запитване

Консултации и създаване на менюта за заведения:

Добавянето на постни предложения ще разнообрази предлаганият асортимент и обедно меню ще допринесе за достигане на повече потенциални клиенти включително и такива със специфични диетични нужди – непоносимост към лактоза и глутен, автоимунни заболявания, спазващи пости или растително базирани диети.

Освен практически приложими рецепти и внедряването им, предоставяме и обучение на персонала в спецификите на приготвянето на веган  ястията и продукти.

Ето и някои от основните ни предложения:

  1. Допълнение на основното меню с веган ястия и десерти ( включително и диетични – без глутен, без добавени екстрахирани мазнини, без захар, суровоядски и т.н. )
  2. Постни ястия, подходящи за обедно меню
  3. Предложения подходящи за кетъринг, партита или сухи обедни пакети
  4. Веган печива и закуски
  5. Веган алтернативи на познати месни продукти
  6. Веган бургери и пици
  7. Смутита, шейкове и домашни растителни „ млека“

Възможно е и изготвянето на уникални и ексклузивни рецепти, според нуждите и предпочитанията на клиента!

 

Разработваме също и  рецепти за промишлено производство!

Dobromir Bukovski

Dobromir Bukovski

  Добромир Буковски
професионален готвач с повече от 20 г опит в Европа, половината от които във веган и вегетарианска кухня. През 2004 г получих шансът да участвам в екипът отворил и разработил първият съвременен вегетариански ресторант в София – “Дрийм хаус” (Dream House). Работил съм и в “Соул Китчън” (Soul Kitchen), La Huerta de San Lorenzo”, “Чай във фабриката” (Tea House), “Кафе Паралел 43” (Café Parallel 43), “Café Barcelona”. Бил съм управител на “Микс ъф фигс” ( Mix of figs ).

Новата ми мисия е да обучавам хора, любители и професионалисти, в тънкостите на постните ястия. Затова и създадохме проектът „PLANTACRACIA“ , с цел споделяне на натрупаните професионални знания и опит и в помощ на всички, които искат да се развиват в тази област.

Запиши се за нашият бюлетин